augmentin bactrim order propecia

vinoidrugi.com

Вино Просеко - история и произход

Вино Просеко - история и произход

Просеко е винен сорт грозде с древен произход, които се отглеждат в Conegliano Valdobbiadene от около 300 години, той е свързан с град Просеко в покрайнините на Триест, където има лозя, Glera - много сходни с Просеко. Просеко  се превърща в любимо вино на потребителите в цял свят с чистия си плодов и цветен аромат, деликатен баланс и фина устойчивост на вкус. В последно време има данни за отглеждането на много сортове – имитатори на Просеко в Нова Зеландия, Румъния, Чехия, Германия и Бразилия.

Вино Просеко Conegliano-Valdobbiadene, получи сертификат DOCG едва наскоро, поради наличието на много вина, които го имитират, което носи сериозни щети както  на производителите, така и за потребителите на вино Просеко. Въпреки всичко факт е, че Просеко има голям успех на пазарите по целия свят и, че бутилките с DOCG се продават повече  от добре. 

pics_prosecco_

Разбира се, зонирането се прави, за да се  сведе до минимум производствена площ с оглед на това да се определи най-подходяща зона да бъде създаден план за самоконтрол на винопроизводството. Добивите са между 250 170q/ha на предишни IGT, DOC могат да бъдат много, но ние трябва да разберем, че усилията на местните производители, които трябва да направят, за да се намали за една година (влизането в сила на DOC Prosecco от реколта 2009 г.) производство и по този начин доходите им сега, защото най-вероятно ще има повишение на цените, в кризата има спад в цените на грозде и вино.

Просеко е основен сорт грозде за производство на бели, шампанизирани и пенливи вина. През последните години се правят опити да се получи Charmat - пенливо вино, само от грозде Просеко. Verdiso се използва за увеличаване на киселинността, ако е необходимо, Перера за аромати и Bianchetta да го подобри в студена години. В спецификацията на предство се използва на 85% от гроздето Просеко, а останалите 15% от други сортове грозде.

Виното от Просеко има продължителна пяна, лек жълт цвят, плодов аромат на ябълки и круши, а понякога и на цитрусови плодове, с леко горчив првкус. То е сухо или сладко вино. Може да се консумира с прошуто ди Сан Даниеле, както и да се сервира като аперитив. То върви добре с рибни ястия от морски и речен произход, също и паста, пресни зеленчуци и сирене. DOC записани в 4150 дка с над сто компании, които го превръщат в един от най-важните области за производство на вино.

 

 

 

 

МОЯТА ПОРЪЧКА


Количката Ви е празна.

ПРОИЗВОДИТЕЛИ

facebooktwitter

citalopram online